Optisk nerveatrofi. som møtte?

Vår helse. Forum for adoptivforeldre `I familien!`

  • Ubesvarte emner
  • Aktive emner
  • SearchMobile-versjon

Optisk nerveatrofi. som møtte?

Moderator: Catena

  • Gå til side:

Innlegg av liliya »11. juni 2016 15:29

Melding engelsk »11. juni 2016, 15:34

Jeg vil abonnere på Temka din. Nå ser vi på en jente med delvis atrofi av nervene i det ene øyet pluss mikroftalmos pluss hyperopi. Og hva er årsaken til guttens atrofi, de fortalte ikke deg? retinopati?

Sendt etter 1 minutt og 22 sekunder:
Så vidt jeg forstår, avhenger spådommene av årsaken til atrofien

Innlegg av liliya »11. juni 2016 15:37

Innlegg av MarinaZ »11. juni 2016, 15:53

Veldig mye svaret. Atrofi av synsnerven på grunn av CNS-skade forekommer veldig ofte.
Det er nødvendig å forstå nederlagsgraden. Det kan være mindre, men diagnosen vil fortsatt være.
I fremtiden gjør fysioterapi for å stimulere synet.

Sendt etter 1 minutt og 42 sekunder:
Denne diagnosen spenner fra "ingenting forferdelig" til "fullstendig blindhet." Avhenger av skadegraden. I ditt tilfelle, hvis han ser, snarere den første.

Optisk nerveatrofi

Brukerkommentarer

Avhengig av synsskarphet. Hvis det er høyere enn 0,2, så er det generelle utdanningsprogrammet. Hvis 0,2 og lavere, blir de ansett som svaksynte, og det er bedre å studere i henhold til det aktuelle utdanningsprogrammet (4.1 FSES). Jeg snakker om skolebarn nå. Mine går på ungdomsskolen, men studerer i henhold til det tilpassede programmet 4.1. Det er lærebøker med stort trykk, det er en tyflopedagoge. Men dette er bare fordi det ikke er noen spesialskole for synshemmede barn i byen vår. Det er en annen, som kan nås på 2,5 timer. Eller en internat. Verken den ene eller det som passer meg.

Og hvor får du lærebøker med en slik font eller blir de gitt ut på skolen? I tre år kjenner ikke legene selv synsskarpheten, bildene i boka kan sees om du tar telefonen veldig nærme på samme måte, vi har fortsatt nystagmus

Alle lærebøker på skolen ble gitt ut.

den korrigeres ved elektrisk stimulering

PASN er annerledes. Det hender at ingen stimulering kan fikse det. Vil redde det som er...

det var slik, hvor mye nevronene påvirkes og atrofi, det er i hjernen, men de kan komme seg, ingen ga oss noen garantier, men vi ble vedvarende behandlet, elektrostimulering, mer enn ett kurs, synaptophore, piller, akupunktur, osteopat, og det var også, la oss si, gode mennesker med en magisk effekt, vi hadde begge øyne. Det var mulig å komme seg fullt ut!

Hvor gammelt er barnet ditt og hvor gammelt begynte du å gjøre? Mine tre år gamle fikk vi bare beskjed om elektrostimulering, vi vil gjøre det, siden hun er litt leger også, det er vanskelig med henne

vi er eldre og det var ikke et medfødt kutt, men jo mindre barnet er, jo større er sjansene for å lykkes, generelt hjelper strømmer så mye, vi har sett mer enn en gang, ikke bare på et barns eksempel. Gjør det! Vil definitivt hjelpe! En kompetent lege er nødvendig! Vi henvendte oss til flere, inkludert en veldig god kirurg, han sa også at han måtte gjøre alt på kurs i nok et år, og hvis det ikke var noe skifte, ville operasjonen ha vært, men dynamikken vår gikk umiddelbart

Vi var i Moskva i St. Petersburg i Ufa overalt hvor de sier samme ting, vi har medfødt vel, jeg slipper ikke hendene mine, i selskap med barn hun, som et vanlig barn, bare bringer leker nær

lykke til! Hjernen er en så komplisert ting, det er fortsatt sjanser, neuroner kan få strømmer til å fungere

Jeg er veldig glad for deg. Vi klarte ikke en gang å forbedre det litt, selv om andre typer stimulering også ble brukt til elektrisk stimulering. Og alt dette på kurs og i flere år... Skivene er så bleke at han, som vår behandlende lege sier, bare må skille lys og mørke, men han ser fortsatt noe.

beklager barna! Vi må gjøre alt som kan gjøres, jeg var klar til å flytte fjell for sønnens skyld! I byen vår er det ingen spesialister i det hele tatt, men det er så mye ambisjoner, vi kjørte mer enn 100 km hver dag dit og tilbake for å gjøre denne stimuleringen, da måtte vi kreve synaptoforen, men kontoret fungerer ikke, vi fikk det til å fungere! Min sønn, generelt, gikk begge øynene bak nesen, han gikk ikke uten klistremerke

Elektrisk øyestimulering

Elektrostimulering av øynene er en effektiv fysioterapiprosedyre som tar sikte på å gjenopprette synet ved å bruke elektriske effekter på nerve- og muskelvev. Dette er en moderne teknikk som ikke forårsaker ubehag når du gjennomgår et terapeutisk og forebyggende kurs. I medisinsk praksis har elektrostimulering vært vellykket brukt i nesten 30 år..

Tatt i betraktning at menneskelige øyne reagerer godt på lysstråling, typer eksperter aktivt til denne fysioterapeutiske metoden for å gjenopprette normalfunksjonen i det visuelle systemet..

Ved hjelp av påvirkningen av strømmen blir overføringen av impulser langs nerveenderne til muskelen gradvis stabilisert. På slutten av behandlingen ved hjelp av elektrisk stimulering opplever pasienter en reduksjon i tonen i øyemuskulaturen og en forbedring i velvære.

Hvordan metoden fungerer?

Elektro- og fotostimulering

Under press på øyemuskulaturen begynner overføringen av nerve- og muskelimpulser å bli bedre. Dette gjør det mulig å oppnå en normal tilstand av muskeltonus. Effekten på synsnerven og netthinnen øker antall strukturelle forbindelser i hjernen og bygger en kraftig og varig tilbakemelding. Det er en reduksjon i antall nevroner i en "frossen" stilling på forskjellige lag i det visuelle systemet. Nerveendelser våkner, det skapes et fokus for eksitasjon i den occipital cortex.

Under påvirkning av en lett elektrisk strøm begynner stoffskiftet å fungere bedre, noe som fører til gjenopptakelse av prosessen med å gjenopprette celler i det visuelle systemet.

Elektrisk stimulering bidrar til akselerasjon av stoffskifte, aktivering av nevroner, som overføringen av informasjon fra synsorganene til hjernen blir bedre

I cellene blir også bindingene mellom kollagen og protein aktivert, metabolismen av celler forbedres, noe som bidrar til å akselerere transporten av elementer gjennom dem, og ernæringen deres stabiliseres. Parallelt med dette begynner starten på den lokale og systemiske sirkulasjonen, noe som også har en positiv effekt på næring av øyevevet..

For det første påvirker effekten av elektrisk stimulering funksjonen av ciliarymuskel, som er ansvarlig for å fokusere bildet på netthinnen, så vel som for allmenntilstanden til stengene og kjeglene. Endringer i funksjonen til nevronene i det visuelle organsystemet blir observert. På nivået med det indre laget av øyet, angår dette oppvåkning av funksjonelt undertrykte komponenter, gjenopptakelse av metabolismen av næringsstoffer. På nivået av nerveender øker permeabiliteten til nervevev.

Hvordan fungerer elektrisk stimulering?

Elektrisk stimulering ignorerer heller ikke de subkortikale sentrene. Når vi studerer synspunkter fra de fleste spesialister, kan vi snakke om fraværet av avhengighet mellom resultatet av stimulering, sykdommens natur i synsorganene og direkte avhengighet av resultatene av den innledende visjonstilstanden. Disse meningene antyder at for forskjellige typer lidelser i synsorganene er det en "universell" plan for å etablere arbeidet med de visuelle divisjonene og generelle elementer i progresjonen av sykdommer i synsorganene, på hvilken innflytelse det første resultatet av stimulering avhenger av.

Blant de mulige mekanismene for elektrisk stimulering, kan man skille ut omorganiseringen av funksjonen til de visuelle organene, som har som mål å øke effektiviteten av sammenkoblingen av nevroner og til dannelsen av en tilstand som ligger i den oftalmologiske standarden.

Elektrisk stimulering bidrar til akselerasjon av stoffskifte, aktivering av nevroner, som overføringen av informasjon fra synsorganene til hjernen blir bedre

En annen teori er soneterapi. Essensen ligger i effekten på det visuelle systemet gjennom biologisk aktive punkter som brukes i akupunktur. Under eksperimentell elektrisk stimulering av aktive punkter i en modus som ikke bidrar til utseendet av fosfen, ble en sjanse for å forbedre funksjonen til synsorganene hos pasienter med netthinnepatologi avslørt.

I tillegg tilbakevises ikke sannsynligheten for innvirkning på synet ved å normalisere den somatiske stillingen som et resultat av å aktivere iris, der det ifølge representanter for iridologi er en projeksjon av menneskelige organer..

Indikasjoner for prosedyren

Hvis indikert, kan elektrostimulering foreskrives for både voksne og barn. Ved mulige øyesykdommer er resultatet av stimulering ikke det samme og avhenger av to hovedfaktorer: alderskategorien til pasienten og varigheten av patologien.

Merk! For barn under åtte år foreskrives elektrostimulering under forutsetning av at barnet er psykologisk klar til behandling (problemet diskuteres med foreldrene på individuell basis).

For små barn skal elektrisk stimulering utføres med ekstrem forsiktighet og bare med foreldres samtykke.

Sykdommer der effektiviteten av elektrisk stimulering er bekreftet:

  • nærsynthet;
  • villedende nærsynthet - en funksjonssvikt i øyemuskulaturen, noe som fører til unøyaktig syn på ting som ligger i forskjellige avstander fra øynene;
  • utilstrekkelig næring av optiske fibre;
  • asthenopia - tretthet i øyet eller ubehag som raskt oppstår på grunn av arbeidet med organene i det visuelle systemet;
  • presbyopia (aldersrelatert hyperopi). Endringer i øyeheling som oppstår når en person eldes, kan observeres så tidlig som 45 år. De manifesterer seg i form av vanskeligheter mens de ser på små gjenstander i nærheten, når de leser små skrift;
  • amblyopia - en svekkelse av synet, ikke kan endres med linser og briller;
  • forebyggende tiltak for personer som regelmessig jobber med arbeid som krever belastning på øynene;
  • regelmessig øye belastning under lang tid på datamaskinen. Det kan observeres hos 55-80% av folk som bruker mye tid på PC-en. Det er en reduksjon i synnøyaktighet, utseendet til "tåke" i øynene, en svekkelse av evnen til å se ting på forskjellige avstander, fordeling av gjenstander, smerter under bevegelsen av elevene, brennende og tørre øyne, skvisende når man ser på sterkt lys, utseendet til falsk nærsynthet;
  • degenerativ skade på netthinnen;

Perifer kororetinal dystrofi av netthinnen (PCRD)

  • skjeling;
  • hengende av øyelokkene;
  • retinitis pigmentosa er en arvelig netthinnesykdom. Det manifesteres ved ulik frigjøring av pigment på netthinnens omkrets, en reduksjon i synsfeltet og nøyaktigheten av synet, en svekkelse av synet i skumringen;
  • medfødt sykdom i elementene i det visuelle systemet;
  • grå stær.

Mye er indikasjoner for ES i øynene

Kontra

Elektrisk stimulering er kanskje ikke for alle. Det har kontraindikasjoner som spesialisten må bestemme på undersøkelsestidspunktet. Som regel snakker vi om spesifikke sykdommer eller tilstander:

  • graviditet og amming;
  • epilepsi;
  • ondartede svulster;
  • risiko for hjerneblødning;
  • inflammatoriske og / eller smittsomme sykdommer som påvirker øyet eller hele kroppen som helhet.

Graviditet er en av de viktigste kontraindikasjonene for en slik prosedyre.

Hvis noe av det ovennevnte blir identifisert, vil øyelege forskrive et annet behandlingsforløp. Kontraindikasjoner kan også være midlertidige eller regelmessige..

Prosedyrenes effektivitet:

Elektrisk stimulering forbedrer synet

Hvordan er elektrisk øyestimulering foreskrevet??

For å identifisere indikasjoner for terapi, er det verdt å avtale en lege.

Elektrisk stimulering er foreskrevet i henhold til resultatene av en medisinsk undersøkelse og i mangel av kontraindikasjoner som prosedyren har. Som regel utføres ekkobiometri på forhånd.

Hvordan elektrisk stimulering fungerer?

Under prosedyren brukes et spesielt apparat - en mikroprosessorbasert oftalmisk elektrostimulator.

Merk! For å identifisere de individuelle egenskapene som må tas i betraktning når elektrostimuleringsprosedyren utføres hos en viss pasient, er det verdt å gjennomgå en undersøkelse på forhånd.

Når egenskapene til hver pasient som elektrostimulatoren må takle er blitt bestemt, må en av sensorene være festet til pasientens hånd, og den andre må festes til øyelokket..

Hele stimuleringsprosessen tar ikke mer enn 15 minutter. Pasienten opplever ikke smerter og ubehag, han kan bare observere et flimrende lys. Prosedyren må utføres hver dag, for hvert øye hver for seg. Oftest bruker leger elektrostimulatorer "Fosfen" og "Fosfen-M".

Elektrostimulatorer "Fosfen" og "Fosfen M"

Normal varighet av behandlingsforløpet

Forløpet av elektrisk stimulering tar 1 til 2 uker. Denne perioden skyldes behovet for dannelse av en viss treghetstilstand i hjernen - stabil, i stand til å opprettholde den vitale aktiviteten til cellene i nervevevet, som tar del i retning, overføring og oppfatning av impulser sendt av synsorganet, uten hjelp av en stimulator. Selv uten forsvarlig pleie, dannes en "reserve av stabilitet" i pasientens visuelle system i omtrent 6 måneder. Implementering av regelmessige prosedyrer for elektrisk stimulering bidrar ikke bare til påfylling av reservatet, men også til en betydelig forbedring av resultatene oppnådd i løpet av det første kurset.

Behandlingsforløpet varer vanligvis en til to uker

Effektiviteten av elektrisk stimulering

Tatt i betraktning observasjonene fra forskjellige øyeleger, kan det bemerkes at positive forandringer etter det første stimuleringsforløpet finnes hos 30-95% av pasientene, og tar hensyn til kompleksiteten i sykdommen i synsorganene, kan de vedvare i 6-24 måneder.

Det er en rekke plager der ES er nødvendig for engangsbehandling:

  • ufullstendig atrofi av det visuelle systemet etter skade på kranialområdet, på grunn av giftige lesjoner i optikkanalen. I 70% av tilfellene oppnås et positivt resultat;
  • amblyopia hos barn. Den nødvendige effekten oppnås i 65-80% av tilfellene;
  • medfødt delvis og post-neuritisk atrofi. Resultat i 80% av pasientene.

Resultatene av prosedyren kan variere avhengig av den innledende tilstanden til synsorganet.

Forbedringen i visuell nøyaktighet etter stimulering påvirkes av den primære synstilstanden. Hvis synskarpheten i utgangspunktet er 0,1, observeres en økning på 0,1-0,2. I veldig sjeldne tilfeller (1% av pasientene) er det en merkbar kraftig forbedring av synet etter en enkelt prosedyre..

Primærsyn er viktig

Med opprinnelig utilfredsstillende visjonsindikatorer er økningen i synsnøyaktighet nesten umerkelig - 0,001-0,004. Med slike indikatorer:

  • den første stimuleringen gir en positiv effekt bare i 30% av tilfellene;
  • det andre ES-kurset er 37% effektivt;
  • den tredje er effektiv hos 45% av pasientene;
  • den fjerde har et positivt resultat hos 48% av pasientene;
  • den femte gir gode resultater i 75% av tilfellene.

Dynamikken i kvaliteten på funksjonene til det visuelle systemet etter flere behandlingsforløp har en bølgelignende karakter..

Mer effektive resultater kan oppnås etter flere ES-kurs

Tabellen nedenfor viser resultatene av behandling av forskjellige øyepatologier ved bruk av elektrisk stimulering..

PatologiObservasjoner (antall saker)Forbedring av situasjonen (antall saker)Ingen effekt (antall saker)Forverring (antall saker)
Optisk nerveatrofi322930
Netthinnepigment degenerasjonseksten880
Makulær degenerasjon12ti20
Grå stær23nitten40
presbyopi15fjorten10
skjeling6420

Hvert halvår, før neste terapeutiske forløp gjennomføres, observeres en liten reduksjon i det tidligere oppnådde resultatet, men det faller ikke til sin opprinnelige tilstand. Indikatorer for avslutning av ES er: stoppe endringer i synsskarphet før og etter behandling og i perioden mellom kursene; regelmessige endringer i synsskarphet innenfor de samme grensene.

Bivirkninger

Side negative og positive resultater:

  • stabilisering av søvn og handlekraft;
  • stabilisering av menstruasjon hos kvinner;
  • appetitt tilbake;
  • utseendet på kortsiktig hodepine;
  • svak søvnighet;
  • med psykologisk undertrykkelse av styrke hos menn - dens fornyelse;
  • normalisering av den emosjonelle bakgrunnen.

Noen bivirkninger kan forekomme, men de fleste av dem er positive

konklusjoner

I løpet av praksis har spesialister oppnådd betydelige positive resultater av elektrisk stimulering av forskjellige menneskelige organer. I følge anmeldelser gir metodene som brukes utmerkede behandlingsresultater innen oftalmologi. Stimulering av synsorganene med strømpulser er tilgjengelig for voksne og barn. Med denne metoden er det ingen smerter og ubehag, som tillater bruk av ES i behandling av øyepatologier og for ytterligere forebyggende tiltak.

Optisk nerveatrofi

Forum Søk
Avansert søk
Finn alle takkede innlegg
Søk i dagbøker
Avansert søk
Gå til side.
Side 1 av 212>
Rameyka
Vis profil
Finn alle innlegg av Rameyka

Hvis PASN har utviklet seg som et resultat av vaskulære lesjoner, kan det ikke lenger sies at personen var helt frisk før..
I følge litteraturdata er den mest effektive kombinasjonen av medikamentell, fysioterapi og kirurgisk behandling. Men det er verdt å kommunisere mer grundig med en lege som vil se deg og din situasjon personlig, og, selvfølgelig, som har erfaring med valg av slik behandling.

Og hva med håpløshet - i sammenlignende studier er det i gruppen av pasienter med PRN av vaskulær etiologi den høyeste prosentandelen av positiv dynamikk i medikamentell behandling.

innereye
Vis profil
Finn alle innlegg av innereye

Hvis PASN har utviklet seg som et resultat av vaskulære lesjoner, kan det ikke lenger sies at personen var helt frisk før..
I følge litteraturdata er den mest effektive kombinasjonen av medikamentell, fysioterapi og kirurgisk behandling. Men det er verdt å kommunisere mer grundig med en lege som vil se deg og din situasjon personlig, og, selvfølgelig, som har erfaring med valg av slik behandling.

Og hva med håpløshet - i sammenlignende studier er det i gruppen av pasienter med PRN av vaskulær etiologi den høyeste prosentandelen av positiv dynamikk i medikamentell behandling.

Rameyka
Vis profil
Finn alle innlegg av Rameyka

[Lenker er bare tilgjengelige for registrerte brukere]
[Lenker er bare tilgjengelige for registrerte brukere]
[Lenker er bare tilgjengelige for registrerte brukere]

Hvis denne informasjonen ikke er klarert, vil jeg gjerne vite hvordan.

innereye
Vis profil
Finn alle innlegg av innereye
AmuRRR
Vis profil
Finn alle innlegg av AmuRRR

Hmm. Foreslår du at RMZh kan rangeres på nivå med aviser som Pravda? Og sammen med alle forfatterne som er publisert der?
Kan du finne en lignende sammenligning for E.S. Novikova? Vel, for meg å forbedre utdanningen

Hvordan vil du forresten svare på spørsmålet fra topicstarter?

innereye
Vis profil
Finn alle innlegg av innereye
I følge litteraturen er den mest effektive kombinasjonen av medikamentell, fysioterapeutisk og kirurgisk behandling.
øyelege
Vis profil
Finn alle innlegg av eyedoctor
Wow. Hva skal da holdes? Ureddet syn ?! Stabil forverring?

Hvis diagnosen er riktig, og dette er nettopp atrofien i synsnervene, bidrar behandlingen bare til å bevare visuelle funksjoner på samme nivå. Med atrofi av synsnerven dør ganglioncellene i netthinnen, fra aksonene som synsnerven består av. Det er gjennom disse aksonene informasjon fra øyet kommer inn i hjernen. For øyeblikket er det ingen (og ikke forventet i løpet av en nær fremtid) teknikker som kan gjenopprette ganglionceller og vokse sine aksoner fra netthinnen gjennom synsnerven, chiasmen, synsveiene til den laterale genikulerte kroppen.

Og hva med håpløshet - i sammenlignende studier er det i gruppen av pasienter med PRN av vaskulær etiologi den høyeste prosentandelen av positiv dynamikk i medikamentell behandling.

Den positive dynamikken i dette tilfellet forklares med "stimulering" av ennå ikke døde ganglionceller. Ikke mer.

Ikke-standard metode for restaurering av synsskarphet

Denne artikkelen vil diskutere en av de fysioterapeutiske metodene for å gjenopprette syn - elektrisk øyestimulering. Tilnærmingen som brukes i denne behandlingen er basert på elektrisk stimulering av muskel- og nervevev. Myostimulatoren overfører strøm til de nødvendige delene av menneskekroppen ved hjelp av tilkoblede elektroder. Hvis vi snakker om syn, er effekten rettet mot synets organer, spesielt på muskel- og nervesystemet i øyeapparatet..

Formålet med prosedyren er å forbedre samspillet mellom nervene og musklene i øyet. Elektrostimulering av øynene bidrar til å normalisere muskeltonus, synkronisere bevegelsen av to øyne (med en diagnose av strabismus), heve øyelokkene (med en diagnose av ptose), etc. Slik behandling øker volumet av funksjonelle forbindelser til hjernen, og gir også en bedre overføring av informasjon om handlingene som er gjort i sentralnervesystemet. Samtidig bidrar stimulering til å redusere antallet nevroner som er sovende i området som er ansvarlig for analysen av visuell informasjon. Dermed skjer aktiveringen av nerveceller..

indikasjoner

Elektrisk stimulering av det visuelle systemet er berettiget i nærvær av:

  • nærsynthet (nærsynthet);
  • hyperopi (langsynthet);
  • myse;
  • degenerative prosesser av netthinnen og synsnerven;
  • amblyopia;
  • astenopi;
  • lammelse og parese av øyemuskulaturen.

Grunnleggende prinsipper

Metoden som brukes er basert på de naturlige evnene til synsorganene. All informasjon oppfattet av øynene kommer i form av lys. Etter det blir dataene som er oppnådd på denne måten kryptert og overført til hjernen. Overføringskanalen for all informasjon er synsnerven. En gang i sentralnervesystemet, blir den kodede informasjonen allerede fullverdige data om verden rundt. Hvis synet av en eller annen grunn har redusert, begynner hele systemet å fungere ikke som det skal. En person kan begynne å lide av nærsynthet, hyperopi, overnattingskramper. Det er også mulig at overspenning oppstår ved store og langvarige belastninger. Eller på grunn av sykdom eller skade, kan netthinnen og synsnerven bli skadet.

Med noen av patologiene blir overføringen av visuell informasjon forvrengt. Dette skyldes feil oppfatning og påfølgende overføring av slik "uklar" informasjon til hjernen. Denne langvarige tilstanden til organene fører til en enda større forstyrrelse i hele systemet. Hensikten med elektrisk stimulering for å rette opp slike brudd.

Virkningsmekanismen

Det grunnleggende grunnlaget for prosedyren er etablering av overføring av informasjon gjennom nervene og stimulering av muskelkontraksjoner. Mer detaljert, takket være en spesiell elektrisk stimulator, opprettes impulser som overfører informasjon gjennom det visuelle organet. Enheten har en rekke parametere som måler funksjonaliteten til hele synssystemet. Ved hjelp av elektrisk stimulering oppnås restaurering av funksjonsfrie forbindelser, som faktisk trener øynene og hjernen til å oppfatte alt i synsfeltet på riktig måte.

Hva kan oppnås

Etter elektrostimulering kan følgende resultater oppnås:

  • normalisere synsskarpheten;
  • normalisere perifert syn;
  • normalisere intraokulært trykk;
  • tone øyemuskulaturen;
  • øke reserven til overnatting.

Kontra

Elektrisk stimulering av øyet er kontraindisert i nærvær av:

  • epileptisk sykdom;
  • smittsom skade på synsorganene;
  • intraokulær blødning eller hemoragisk hjerneslag i sykdomshistorien;
  • svangerskap;
  • tilstedeværelsen av ondartede formasjoner.

For et mer fullstendig bekjentskap med øyesykdommer og deres behandling - bruk det praktiske søket på nettstedet eller still et spørsmål til en spesialist.

Medisiner for visjon restaurering

Heldigvis for oss, i vår tid, finnes det allerede medisiner som kan forbedre synets skarphet, gjenopprette øyets netthinne og beskytte pasienten mot belastning i øynene. Et eksempel på et slikt legemiddel: ActiVision - et innovativt legemiddel av det israelske legemiddelfirmaet Neopharm.

Elektrisk øyestimulering - behandling i Moskva, pris og anmeldelser

Elektrostimulering av øynene kalles en fysioterapeutisk behandlingsmetode, som består i å utsette synsorganet for en pulserende elektrisk strøm. I oftalmologi brukes elektrostimulering for å påvirke musklene i øyet, netthinnen, synsnerven.

Hva brukes elektrisk øyestimulering?

Eksponering for en pulserende elektrisk strøm på motorens muskler i øyet og musklene i øyelokket fører til en gradvis forbedring av nevromuskulær overføring. Dette bidrar til å oppnå normalisering av muskeltonus, forbedrer deres funksjon: vennlige øyebevegelser (med strabismus), heve øyelokkene (med ptosis), etc..

Effekten av elektrisk stimulering på sanseapparatet i synsorganet (netthinne, synsnerven) bidrar til å øke antall funksjonelle forbindelser med hjernen og skape større tilbakemeldinger (tilbakemelding). Samtidig, i alle stadier av den visuelle analysatoren, synker antallet nevroner i søvntilstanden. Et eksitasjonsfokus vises i occipitallappen i hjernebarken, nerveceller aktiveres.

Indikasjoner for elektrostimulering av øynene er: dystrofiske forandringer i netthinnen og / eller synsnerven, amblyopi, nærsynthet, patologi i oculomotoriske muskler (parese, lammelse).

Effekter av å utføre elektrostimuleringsprosedyren

  • Forbedring av synsskarphet, inkludert periferi.
  • Stabilisering av intraokulært trykk (hos pasienter med kompensert glaukom).
  • Utvidelse av den imøtekommende reserven.
  • Å øke tonen i oculomotor musklene.

Kontraindikasjoner for elektrostimulering

Som med enhver medisinsk prosedyre, er elektrisk øyestimulering kontraindisert ved visse sykdommer og tilstander. Disse inkluderer:

  • epilepsi.
  • Hjerneslag og intraokulær blødning (inkludert en historie).
  • Smittsomme øyesykdommer,
  • Svangerskap.
  • Ondartede neoplasmer.

Ved medisinsk senter i Moskva øyeklinikk kan alle undersøkes ved hjelp av det mest moderne diagnostiske utstyret, og basert på resultatene kan de få råd fra en høyt kvalifisert spesialist. Vi har åpent syv dager i uken og jobber hver dag fra klokka 09.00 til 21. Våre spesialister vil hjelpe til med å identifisere årsaken til nedsatt syn, og vil utføre kompetent behandling av de identifiserte patologiene.

For å avklare kostnadene for en bestemt prosedyre, avtal en avtale på "Moskva øyeklinikk" du kan ringe i Moskva 8 (800) 777-38-81 og 8 (499) 322-36-36 (daglig fra 9:00 til 21: 00) eller ved å bruke det elektroniske registreringsskjemaet.

Elektrisk stimulering av synsnervenes anmeldelser

Jeg kom på nettet en attest fra en syke som gjennomgikk denne behandlingen. Jeg tok kontakt med den syke. Det hjalp ham ikke. Jeg kontaktet klinikken der han tok kurset. Klinikken sier at de ikke lenger behandler tinnitus med EFT.

Jeg konkluderte med meg selv at det tilsynelatende ikke var noe resultat, siden klinikken nektet denne prosedyren.

Kanskje ville jeg prøve EFT-terapi på meg selv, men det er ingenting i nærheten, og å gå et sted for mye penger - jeg er ikke sikker på at jeg ikke vil kaste bort det. De er ikke lette for meg.

Lily, Nei, EFT er også elektrisk stimulering, men slik jeg forstår det, er det mer rettet mot hjernen, og som et resultat, på alle de medfølgende vevene i hodeskallen. gjorde det 10 ganger, dessverre ikke noe resultat. Legene sier at det er nødvendig å gjennomgå terapi med apparatet 2-3 ganger i året, slik at det i det minste ikke forverres. Jeg legger ved bilder av Transair-enheten for TPP-terapi.

På TV i "Det er flott å leve" eller noe sånt på "Russland 2", så jeg også et program om mikrostrømsrefleksologi. Det var et annet apparat, som jeg fant ut med 100% nøyaktighet at de brukte "AUDIOTON" -apparatet - det er annerledes, jeg vil finne det i St. Petersburg, - jeg kan fortsatt ikke..

Audioton-komplekset er beregnet på forebygging og behandling av betennelsessykdommer i mellomøret og det menneskelige lydopplevelsesapparatet ved kompleks eksponering for et vekslende magnetfelt, lavenergi-stråling i det røde spekteret av bølgelengdeområdet og en pulserende elektrisk strøm på det tympaniske hulrommet og neuro-reseptorapparatet i kokleaen i kombinasjon med medikamenter.

Bilde "Audiotone omslutter.

Hvis noen vet hvor jeg skal prøve fysioterapi på audiotonapparatet i St. Petersburg, så fortell meg det. I Moskva kan du gjøre på klinikken til den samme legen fra et TV-program ved å google litt.

Ekaterina, Sympatacorapparat for nakken, danner strømpulser mellom elektrodene, hvis amplitude, frekvens og varighet kan endres. Sentralt plassert
på applikatoren fungerer elektroden alltid som anoden, og resten - katodene. Når katodene er seriekoblet i rommet mellom katoden og anoden, endres strømvektorens posisjon og et elektrisk felt av strømpulser opprettes, roterer medurs eller mot klokken.

Metoden lar deg gjenopprette normal vaskulær reaktivitet og den gjennomsnittlige hastigheten på cerebral blodstrøm gjennom hjernearteriene, normalisere hjerterytmen, "innstille" arbeidet til det vestibulære apparatet, redusere hyperhidrose og skjelvinger i hendene betydelig, forhindre utvikling av urimelig engstelse og frykt, og også forbedre pasientens mottakelighet for hånden. farmakoterapi.
Bruken av KASNS-teknikken har betydelig praktisk verdi i terapi:
hodepine av forskjellige patogeneser (enkel migrene og assosiert, radikulær hodepine, spenningshodepine, kronisk daglig hodepine), så vel som hos pasienter med tegn på overfølsomhet i carotis sinussoner;
vegetativ-vaskulær dystoni;
nevropatier av forskjellig opprinnelse;
vedvarende arteriell hypertensjon resistent mot konvensjonell terapi;
kroniske vaskulære sykdommer og hjerneskader, rehabilitering etter hjerneslag,
og kan også tjene som en effektiv erstatning for invasive blokkeringer.

KASNS-teknikken er blitt vellykket benyttet for å behandle sensorineural hørselstap, øre støy, degenerative øyesykdommer, lidelser i det vestibulære apparatet, syringomyelia.

Som viktige fordeler med "Sympatocor" -apparatet, skal det bemerkes dets lille størrelse og vekt, så vel som autonom strømforsyning, som gjør det mulig å bruke enheten til sengeliggende pasienter, i felt, i sportsmedisin, etc..

Ting fjernet det ikke for meg, men økte hørselen til normal, i standarden opp til 8000 Hz.

I hvilke land og hvordan behandles synsnerveatrofi??

Optisk atrofi kan være medfødt og ervervet. I det andre tilfellet er årsakene til atrofi oftest patologiske prosesser av netthinnen eller synsnerven. Sykdommen kan utvikle seg etter syfilitiske lesjoner, hjernehinnebetennelse, med svulster og multippel sklerose, med en abscess i hjernen, med forskjellige rus eller forgiftning.

Årsaken til patologi kan også være aterosklerose i blodkar, sult, hypertensjon, vitaminmangel, rikelig blødning.

Det er flere former for atrofi:

  • Primær atrofi oppstår etter forverring av nervetrofisme, mikrosirkulasjonsforstyrrelser. Det inkluderer synkende synsnerveatrofi (en konsekvens av skade på synsnervefibrene) og stigende (en konsekvens av skade på netthinneceller).
  • Sekundær atrofi er resultatet av skade på synsnerven med patologier som oppstår i netthinnen og i synsnerven.
  • Ikke alle former for patologi forårsaker nedsatt syn. For eksempel ved atrofi av perifere fibre uten involvering av papillomakulær bunt, er synet bevart.
  • Arvelig Lebers atrofi av kjønnstypen skiller seg ut i en spesiell form. Sykdommen utvikler seg hovedsakelig hos menn i samme familie i alderen 13 til 28 år. Det kliniske bildet er preget av en kraftig synnedgang i begge øyne på en gang i løpet av to til tre dager..
  • Glaukomatøs atrofi skyldes kollaps av etmoidplaten som et resultat av økt intraokulært trykk.

Atrofi kan være fullstendig eller delvis. Med fullstendig atrofi går synsnerven helt tapt. Med delvis atrofi forekommer synshemming.

Bilde: stadier av synsnerveatrofi

I løpet av sykdommen forverres ernæringen av nervefibrene. Visjonen begynner gradvis å forringes opp til fullstendig blindhet. Ingen synskorrigering er mulig, noen ganger med den raske utviklingen av prosessen, går visjonen tapt irregrisivt innen tre måneder.

Ved atrofi kan symptomene være av en annen karakter: innsnevring av synsfeltene, forstyrrelse av fargeforståelse eller utseendet til svarte flekker i synsfeltet (det vanligste symptomet). I dette tilfellet må du kontakte en øyelege så snart som mulig for diagnose og behandling..

Diagnostikk i utlandet

I utlandet blir diagnosen optisk nerveatrofi utført ved hjelp av moderne teknikker:

  • Undersøkelsen begynner med en oftalmoskopi.
  • Spheroperimetry er med på å bestemme grensene for synet.
  • Datamaskinperimetri brukes til å identifisere atroferte områder av nerven.
  • Video oftalmografi hjelper deg med å identifisere skadens art.
  • Ytterligere undersøkelser som røntgen av skallen, CT, MR hjelper til med å bestemme tilstedeværelsen eller fraværet av en hjernesvulst, noe som kan være en av årsakene til patologien.
  • Dessuten kan fluorescensangiografi og laser dopplerografi foreskrives som en undersøkelse..

Som regel gjennomføres alle prosedyrer i utlandet på en klinikk. Pasienten gjennomgår også en obligatorisk undersøkelse for å oppdage hypertensjon, åreforkalkning, diabetes osv..

Moderne behandlingsmetoder

Patologi er vanskelig å behandle, siden nervefibrene ikke blir gjenopprettet. Derfor bør behandlingen startes så snart som mulig, til fullstendig ødeleggelse av nervefibrene har skjedd..

Først av alt, under behandlingen elimineres den inflammatoriske prosessen, ødem i synsnerven fjernes, trofisme og blodsirkulasjon forbedres..

Øyeleger fra mange land (Israel, Tyskland osv.) Har allerede fått mye praktisk positiv erfaring i behandlingen av sykdommen, takket være et tett samarbeid med forskningssentre rundt om i verden..

I begynnelsen av behandlingen er det nødvendig å gi nerven vitaminer og ernæring. For dette brukes de mest moderne medisinene i utlandet..

I noen tilfeller kan en kirurgisk metode for å levere næringsstoffer brukes. Fysioterapi lar deg oppnå en positiv effekt. Det hjelper med å forbedre blodsirkulasjonen og normalisere metabolismen godt, magnetostimulering, effekten på nerven med magnetiske vekslende felt. Forbedring kan skje etter de første 15 prosedyrene.

Foto: øyeundersøkelse av en øyelege

Laser og elektrisk stimulering (som virker på nerven med impulser) brukes også til å behandle atrofi. En god effekt blir observert etter flere økter.

En av de nyeste metodene for å bekjempe sykdommen er bruk av vev regenerativ mikroskirurgi.

Brukes til behandling av stamceller og de siste fremskrittene innen nanoteknologi, takket være hvilke nanopartikler som brukes til å levere næringsstoffer til synsnerven.

Oftere brukes ikke en eneste metode for behandling, men den komplekse anvendelsen av flere metoder. Takket være denne tilnærmingen har oftalmologi i utlandet oppnådd fremragende resultater i behandlingen av øyepatologier..

Stamcelleterapi

Den nyeste behandlingsmetoden i utlandet er stamcelleterapi. Stamceller blir levert til synsnervesområdet ved injeksjon. Introduksjonen gjennomføres hver 2. time opp til 10 ganger om dagen.

En enklere metode for å injisere stamceller uten kirurgi er også utviklet..

Metoden for å introdusere stamceller består i å gjenplante dem til pasienten, med et intervall på 3 måneder til seks måneder for tre prosedyrer. En enkel linse brukes som stamcellebærer.

En positiv effekt gis av cytokiner, interleukiner, vekstfaktorer som finnes i stamceller, som aktiverer regenerative prosesser som støtter den vitale aktiviteten til celler.

Hvor du skal dra?

Behandling av sykdommen i utlandet gjennomføres i ledende klinikker i Tyskland, Israel, USA, Østerrike, Finland, Sveits. Behandlingen utføres vanligvis i kurs på opptil 14 dager, basert på diagnosen sykdommen, identifisering av årsakene til patologien og eliminering av disse..

Tyskland

I Tyskland gjennomføres behandling:

  • På universitetssykehuset Köln;
  • På universitetets tverrfaglige klinikk i L. Maximilian i München;
  • På oftalmologisk klinikk til Dr. med. G. Palme i Düsseldorf;
  • På St. Martinus-klinikken i Düsseldorf;
  • På det oftalmologiske medisinske senteret ved universitetsklinikken i Essen;
  • Ved University Center for Oftalmology i Frankfurt am Main;
  • På Clinic for Refractive and Oftalmic Surgery i Duisburg.

Behandling av synsnerveatrofi hos barn utføres ved Clinic for Psychomotor Disorders, Periocular Surgery and Pediatric Oftalmology in Tübingen.

Israel

I Israel gjennomføres behandlingen av patologi:

  • På Hadassah University Hospital i Jerusalem av Dr. Yitzhak Hemo;
  • På Ichilov-klinikken av Dr. Shimon Kurtz;
  • Assuta klinikk;
  • På Herzliya Medical Center;
  • På legesenteret. Yitzhak Rabin;
  • På legesenteret. Sourasky;
  • På Rambam medisinske senter.

Østerrike

I Østerrike gjennomføres behandling:

  • Ved University Ophthalmology Clinic i Wien av Dr. E. Ergun;
  • På klinikken for laser øyeoperasjoner i Wien av Dr. Reinhard Schranz;
  • På Ophthalmology Center Confraternitet-Private Clinic Josefstadt av Dr. Christian Lammerhuber.

Sveits

I Sveits kan kvalifisert og effektiv behandling oppnås:

  • På Hirslanden Im Park-klinikken i Zürich;
  • På Cecile Hirslanden-klinikken i Lausanne;
  • På Hirslanden-klinikken i Zürich;
  • På General Beaulieu-klinikken i Genève;
  • På Leukerbad klinikken.

Kina

Behandling av synsnerveatrofi hos voksne og barn gjennomføres med hell i Kina:

  • I Beijing - Beijing United Family Hospital and Clinics;
  • ved Tongren Hospital i Beijing;
  • ved Daqing People's Hospital.
Infographic: Årsaker, symptomer og behandling av atrofi

anmeldelser

Natalia: “Barnet utviklet synsnerveatrofi på grunn av hydrocephalus. Sønnen var 8 måneder gammel, han så ingenting, reagerte bare på sollys. gjennomført generell behandling av en nevropatolog. Etter endt behandling dro vi til Ichilov i Israel. Som et resultat av behandlingen ble 70% av synet gjenopprettet.

Denis: "I en alder av 27 år gjennomgikk han kirurgi for basal araknoiditt i hjernen. Et år senere fikk hun diagnosen delvis atrofi av synsnerven. Et år senere begynte han å miste synet og dro med broren til klinikken i Beijing. Etter behandlingen stabiliserte synet seg og begynte gradvis å bli bedre. "

Maria: “Atrofi av synsnerven fra fødselen. Som barn gjennomgikk kirurgi for å korrigere belastning. I en alder av 18 år dro hun til Ichilov-klinikken, hvor hun gjennomgikk et behandlingsforløp. Øyet begynte å se omtrent en uke etter at behandlingen startet.

Galimov: “Jeg har trent karate siden jeg var 18 år gammel, fikk et slag i hodet, hvoretter atrofi av synsnerven begynte å utvikle seg. Jeg dro til en klinikk i Tyskland, der etter behandlingen forbedret synet mitt opp til 90%. "

Effektiviteten av elektrostimulering i PAD

Hallo. Jeg har en VASN av vaskulær opprinnelse. På bakgrunn av cervikal osteokondrose (klemming av ryggvirvlene). Hvor farlig er elektrisk stimulering av synsnerven? I Moskva skremte en nevro-øyelege ved det viktigste nevrologiske senteret i Russland henne og sa at prosedyren var alvorlig, og hvordan øyet ville oppføre seg var ukjent. Det er bedre å ikke eksperimentere hvis synsskarpheten ikke er dårlig (som min). Og tunerne er forskjellige (de vil gi mer drivkraft, men nerven vil ikke like det). Den ene jenta ble helt blind. Hun sa at med vaskulær genese er mementosebehandling mer effektiv. Jeg har cerebral parese. Det var ingen atrofi før (jeg har hatt det i tre år). Jeg er 29 år gammel. Jeg vil forbedre synet mitt, men jeg er redd for å ta risiko. Hvem har møtt i deres praksis den negative effekten av elektrisk stimulering?

Kroniske sykdommer: Nei

På AskDoctor-tjenesten er en online konsultasjon med en øyelege tilgjengelig om ethvert problem som angår deg. Medisinske eksperter tilbyr konsultasjoner døgnet rundt og gratis. Still spørsmålet ditt og få svar umiddelbart!

Bionic eye - myter og virkelighet

Kan du forestille deg hva en person føler som ikke ser eller knapt ser verden rundt ham? Denne tilstanden kalles blindhet - manglende evne til å oppfatte visuelle stimuli på grunn av patologiske forstyrrelser i selve øyet, i synsnervene eller i hjernen. I 1972 vedtok Verdens helseorganisasjon (WHO) følgende definisjon: en person anses som blind hvis den sentrale synsskarpheten i forhold til maksimal korreksjon ikke overstiger 3/60. Med denne visjonen er en person i dagslys med maksimal optisk korreksjon ikke i stand til å telle fingre fra en avstand på 3 meter.

I slike tilfeller ble ideen om elektrisk stimulering av netthinnen eller visuell cortex foreslått, opprettelse av en protese, som i henhold til handlingsmekanismen imiterer de virkelige prosessene for overføring av elektriske signaler.

Det er flere alternativer for elektroniske implantater, nye ideer dukker opp hvert år, men begrepet og selve Bionic Eye ble utviklet av Daniel Palanker, en ansatt ved Stanford University og hans forskergruppe Biomedical Physics and Ophthalmological Technologies.

Implantasjonen av Argus II bioniske øyemodell (forresten, den eneste modellen med et EU-merke, men ikke sertifisert i Russland) ble utført i Russland i juli 2017 til en pasient. Og fra alle kilder til TV-kringkasting, fikk vi høre at nå vil en person kunne se verden som før. Hundrevis av mennesker ber om et bionisk øye, og noen i tillegg ber om å "implantere" chips for supervisjon.

Så hva har vi i dag, og kan en drøm gå i oppfyllelse om å se verden etter at vi har mistet synet??

BIOLOGISKE ASPEKTER AV RETINAL PROSTETIKK

Bionic refererer til proteser og implanterbare elementer i deler av menneskekroppen, som ligner utseende og funksjon som virkelige organer eller lemmer. I dag hjelper bioniske armer, ben, hjerter og hørselsorganer mennesker med hell. Hensikten med det elektroniske øyet er å hjelpe synshemmede med problemer med netthinnen eller synsnerven. Enhetene som er implantert i stedet for den skadede netthinnen, bør erstatte millioner av øyens fotoreseptorceller, selv om ikke 100%.
Teknologien for øynene er lik den som brukes i å høre proteser for å hjelpe døve å høre. Takket være det, er det mindre sannsynlig at pasienter mister gjenværende syn, og de som har mistet synet, har mindre sannsynlighet for å se lys og har i det minste en viss evne til å navigere i rommet på egen hånd..

TEKNOLOGISKE ASPEKTER

Det generelle driftsprinsippet for det elektroniske øyet er som følger: et miniatyrkamera er innebygd i spesielle briller, hvorfra informasjon om bildet overføres til enheten, som konverterer bildet til et elektronisk signal og sender det til en spesiell sender, som igjen sender et elektronisk signal til det implanterte øyet eller hjernen. en mottaker, eller informasjon som sendes gjennom bittesmå ledninger til elektroder festet til netthinnen, de stimulerer de gjenværende netthinnens nervene ved å sende elektriske impulser til hjernen gjennom synsnervene. Enheten er designet for å kompensere for tapte synsopplevelser med fullstendig eller ufullstendig synstap.

Hovedbetingelsene for vellykket drift av systemet:

  1. En del av levende nerveceller i pasientens øye og hjerne.
  2. Pasienter skal være mennesker som en gang så normalt, siden en som er blind fra fødselen ikke vil kunne bruke slike enheter. Folk som har sett lenge og har en rik visuell opplevelse, nærmer seg. Som et resultat ser de lite, men de har en ide om objekter og gjetter hva slags objekt det er. Kort sagt, hjernebarken må utvikles og ha tilstrekkelig intelligens.
  3. Og selvfølgelig, jo flere piksler det er i brikken, jo tydeligere blir det resulterende bildet..

MIKROSURGISKE ASPEKTER AV PROSTETIKK

Dette er de mest omfattende operasjonene. Hvis du for eksempel beskriver implantasjon av et subretinal (plassert under netthinnen) bionisk øye - du må heve netthinnen fullstendig, deretter foreta en omfattende retinektomi (klipp av en del av netthinnen), installer deretter denne brikken under netthinnen, sy deretter netthinnen med netthinnespiker, lim netthinnen med laserkoagulasjon og fyll den med silikonolje... Silikon tamponade er nødvendig, ellers vil PVR (proliferativ vitreoretinopati) umiddelbart vises og løsgjøring vil oppstå. Ja, det skal ikke være noe eget objektiv heller, eller det må først byttes ut med en kunstig linse..

Operasjonen krever spesielle instrumenter med milde silikonspisser. Dette er en helt vanskelig operasjon, i tillegg er det fortsatt nødvendig med en orofacies-kirurg eller en ØNH - de fører elektrodene ut gjennom huden. Og det viser seg en slik enhet - en brikke inni øyet, og i hendene på en slik enhet på størrelse med en mobiltelefon, som du kan endre signalintensiteten med, kobles den til de subkutane elektrodene. En øyelege-kirurg under operasjonen er ikke nok - hjelp fra andre fagområder er nødvendig, operasjonen varer 6 timer.

ØKONOMISKE ASPEKTER AV PROSTETIKK

MEDISKE ASPEKTER AV PROSTETIKK

1. Resultatene er ganske beskjedne - etter operasjonen kan ikke slike mennesker kalles seende, de ser maksimalt på 0,05-nivået, dvs. de kan se konturene og bestemme skyggenes bevegelsesretning, de skiller ikke farger i det hele tatt, objekter kan bare skilles fra de som blir husket fra det forrige "seende" livet, for eksempel: "aha - dette er sannsynligvis en banan, fordi noe er halvsirkulært." De ser at noe beveger seg på dem, de kan gjette at dette er en person, men ansiktet deres kan ikke skilles.

2. Hvilke sykdommer kan det bioniske øyet være nyttig for??
De første pasientene er pasienter med retinitis pigmentoza, en sykdom med primær forsvinning av fotoreseptorer og sekundær atrofi av synsnerven. I Russland er det 20-30 tusen slike pasienter, i Tyskland - bare noen få tusen.

Pasienter med geografisk atrofisk makuladegenerasjon er neste i kø. Dette er en ekstremt vanlig aldersrelatert øyepatologi..
Den tredje vil være pasienter med glaukom. Glaukom har ennå ikke blitt behandlet, siden atrofi av synsnerven i dette tilfellet er primær, så overføringsmetoden skal være annerledes - omgå synsnerven.

Diabetes er det vanskeligste problemet å løse. En av metodene for å behandle diabetiske forandringer i netthinnen er laserkoagulering over hele overflaten. Etter en slik prosedyre er det teknisk umulig å løfte netthinnen på grunn av laserkoagulater - dette er en "sil". Og hvis ikke gjort med en laser - er situasjonen ikke bedre: vanligvis er øyet så skadet at implantasjon i dette tilfellet er ubrukelig.

3. Dessverre tillater ikke den nåværende prototypen av det bioniske øyet mennesker å se verden rundt oss slik vi ser den. Målet deres er å bevege seg uavhengig uten hjelp. Teknologien er fremdeles langt fra utbredt bruk, men forskere vil gi håp til mennesker som har mistet synet.

AKTUELLE BIONISKE ØYEPROSJEKTER

I løpet av de siste tiårene har forskere fra forskjellige land jobbet med ideer for elektroniske elektroniske øyne. Hver gang teknologiene forbedres, er det imidlertid ingen som har presentert produktet sitt for markedet for massebruk..

1. Argus retinal protese

Argus retinal protese er et amerikansk prosjekt som er blitt ganske kommersialisert. Den første modellen ble utviklet av et team av forskere på begynnelsen av 1990-tallet: pakistanskfødt øyelege Mark Hameyoun, Eugen Deian, ingeniør Howard Phillips, bioingeniør Ventai Lew, og Robert Greenberg. Den første modellen, utgitt på slutten av 1990-tallet, av Second Sight hadde bare 16 elektroder.

"Feltforsøk" av den første versjonen av bionisk netthinne ble utført av Mark Hameyun på seks pasienter med synstap på grunn av retinitis pigmentosa mellom 2002 og 2004. Retinitis pigmentosa er en uhelbredelig sykdom der en person mister synet. Observert i omtrent ett tilfelle hos hvert tredje og et halvt tusen mennesker.

Argus II utsikt til utendørsenhet

Pasienter som har blitt implantert med et bionisk øye har vist evnen til ikke bare å skille mellom lys og bevegelse, men også til å identifisere gjenstander på størrelse med et tekrus eller til og med en kniv..
Testanordningen ble forbedret - i stedet for seksten lysfølsomme elektroder, ble seksti elektroder montert i den og fikk navnet Argus II. I 2007 ble en multisenterstudie startet i 10 sentre i 4 land i USA og Europa - totalt 30 pasienter. I 2012 fikk Argus II tillatelse til kommersiell bruk i Europa, et år senere i 2013 - i USA. Ingen tillatelse i Russland.

Til i dag er disse studiene subsidiert av statlige midler, i USA er det tre av dem - National Eye Institute, Department of Energy og National Science Foundation, samt en rekke forskningslaboratorier..

Det ser ut som en brikke på overflaten av netthinnen

2. Mikrosystembasert visuell protese (MIVP)

Protesen ble designet av Claude Veraart ved University of Louvain som en spiralmansjett av elektroder rundt synsnerven på baksiden av øyet. Den kobles til en stimulator implantert i en liten fossa i skallen. Stimulatoren mottar signaler fra et eksternt kamera, som oversettes til elektriske signaler som stimulerer selve synsnerven.

3. Implanterbart miniatyrteleskop

Denne enheten kan faktisk ikke kalles en "netthinneprotese", siden dette teleskopet er implantert i øyets bakkammer og fungerer som et forstørrelsesglass som forstørrer netthinnebildet med 2,2 eller 2,7 ganger, noe som reduserer effekten på storfe-synet (blinde flekker) i den sentrale delen av synsfeltet... Det er implantert i bare ett øye, siden tilstedeværelsen av et teleskop svekker perifert syn. Det andre øyet fungerer for periferien. Implantert gjennom et ganske stort snitt i hornhinnen.

For øvrig brukes et lignende prinsipp i supplerende intraokulære linser av Chariott. Jeg har den største opplevelsen av å implantere disse linsene i Russland, og pasientene er fornøyde med resultatene. I dette tilfellet blir kataraktfakoemulsifisering først utført. Selv om dette absolutt ikke er 100% bionisk øye.

Mer om dette i tidligere innlegg:

Teleskopisk system for øyets bakkamera

4. Tübingen MPDA-prosjekt Alpha IMS

I 1995 begynte utviklingen av subretinal retinalproteser ved University Eye Clinic Tübingen. En brikke med mikrofotodioder ble plassert under netthinnen, som oppfattet lys og transformerte det til elektriske signaler som stimulerer ganglionceller, på lik linje med en naturlig prosess i fotoreseptorene til en intakt netthinne..

Selvfølgelig er fotoreseptorer mange ganger mer følsomme enn kunstige fotodioder, så de krevde spesiell forsterkning..

De første eksperimentene på mikrogriser og kaniner begynte i 2000, og alene i 2009 ble implantater implantert hos 11 pasienter som del av en klinisk pilotstudie. De første resultatene var oppmuntrende - de fleste av pasientene klarte å skille dag fra natt, noen kunne til og med kjenne igjen gjenstander - en kopp, en skje, følge bevegelsen til store gjenstander. For øvrig var den videre skjebnen til disse pasientene trist - alle deltakere i eksperimentet, selv de som så noe, i henhold til den signerte avtalen, ble fjernet "bioniske øyne" og de kom tilbake til sin opprinnelige tilstand.

I dag har Alpha IMS, produsert av Retina Implant AG Tyskland, 1500 elektroder, størrelse 3 × 3 mm, 70 mikron tykke. Når den er plassert under netthinnen, lar dette nesten alle pasienter oppnå en viss grad av lysoppfatning..

Teknisk utføres denne komplekse operasjonen i Tyskland bare i tre sentre: i Aachen, i Tübingen og Leipzig. Som et resultat blir dette gjort av kirurger av den såkalte Kölnerskolen, studentene til professoren i vitreoretinal kirurg Heinemann, som dessverre døde ganske tidlig av leukemi, men alle studentene hans ble avdelingsleder i Tübingen, Leipzig og i Aachen.

Denne gruppen av forskere utveksler erfaring, gjennomfører felles vitenskapelig utvikling, disse kirurgene (i Aachen - professor Walter (dette er etternavnet hans), i Tübingen - professor Barz-Schmitz) har den største opplevelsen av å jobbe med bioniske øyne, fordi i dette tilfellet 7-8 -10 implantasjoner regnes som en flott opplevelse.

Alpha IMS på fundus

5. Harvard / MIT netthinnimplantat

Joseph Rizzo og John Wyatt fra Massachusetts begynte å undersøke muligheten for en netthinneprotese i 1989, og gjennomførte stimuleringsforsøk på blinde frivillige mellom 1998 og 2000. I dag er det ideen om en minimalt invasiv trådløs subretinal neurostimulator bestående av en masse elektroder, som er plassert under netthinnen i det subretinale rommet og mottar bildesignaler fra et kamera montert på et par briller. Stimulatorbrikken avkoder bildedataene fra kameraet og stimulerer netthinnens ganglionceller tilsvarende. Andre generasjons protese samler inn data og overfører dem til implantatet gjennom radiofrekvensfelt fra senderspolen montert på glassene. Den sekundære spiralen til mottakeren blir sydd rundt iris.

MIT retinal implantatmodell

6. Kunstig silisium netthinne (ASR)

5000 mikroskopiske solceller kalt "mikrophotodiodes", hver med sin egen stimulerende elektrode.

7. Fotovoltaisk retinal protese

Daniel Palanker og teamet hans ved Stanford University har utviklet et solcelleanlegg, som også er det "bioniske øye". Systemet inkluderer en subretinal fotodiode og et infrarødt bildeprojeksjonssystem montert på videoglass.

Informasjon fra et videokamera behandles i enheten og vises i et pulserende infrarødt (850-915 nm) videobilde. Det infrarøde bildet projiseres på netthinnen gjennom den naturlige optikken i øyet og aktiverer fotodioder i det subretinal implantatet, som omdanner lyset til en pulserende bifasisk elektrisk strøm i hver piksel.

Signalstyrken kan økes ytterligere ved å øke den totale spenningen levert av RF-stasjonen til den implanterbare strømforsyningen.

Likheten mellom elektroder og nevrale celler som kreves for stimulering med høy oppløsning kan oppnås ved bruk av retinal migrasjonseffekt.

8. Bionic Vision Australia

Australsk team ledet av professor Anthony Burkitt utvikler to retinalproteser.

Wide-View-enheten kombinerer nye teknologier med materialer som har blitt brukt til andre kliniske implantater. Denne tilnærmingen innebærer en mikrobrikke med 98 stimulerende elektroder og tar sikte på å øke pasientens mobilitet for å hjelpe dem å bevege seg trygt i miljøet. Dette implantatet vil bli plassert i det suprakoroidale rommet. De første pasientprøvene med denne enheten startet i 2013.

Bionic Vision Australia er et mikrochipimplantat med 1024 elektroder. Dette implantatet plasseres i det suprakoroidale rommet. Hver prototype består av et kamera festet til et par briller som sender et signal til en implantert mikrochip, der den blir konvertert til elektriske impulser for å stimulere de gjenværende sunne nevronene i netthinnen. Denne informasjonen blir deretter gitt videre til synsnerven og hjernens visjonsbehandlingssentre..

Det australske forskningsrådet tildelte Bionic Vision Australia et tilskudd på USD 42 millioner i desember 2009 og konsortiet ble offisielt lansert i mars 2010. Bionic Vision Australia samler et tverrfaglig team, hvorav mange har lang erfaring med å utvikle medisinsk utstyr som det bioniske øret.

Model Bionic Vision Australia

Takket være forskere fra Institute of Bionics (Melbourne, Australia) og selskapet evok3d, som jobber med det "bioniske øye", vil personer som lider av retinal pigmentær degenerasjon og aldersrelatert molekylær degenerasjon, kunne gjenopprette synet i fremtiden. Prosedyrer for utvinning krever pasientens gjenværende ganglionceller, en sunn synsnerv og en sunn visuell cortex. I dette tilfellet har en person muligheten til å gjenvinne synet..

For å lage en prototype av øyet, så vel som en form for støping, henvendte forskere fra Institute of Bionics seg til spesialistene i selskapet evok3d, som spesialiserte seg i 3D-tjenester, og brukte en ProJet 1200 3D-printer for å trykke det "kunstige øyet".

Det tok bare fire timer å skrive ut en prototype på ProJet 1200, før 3D-utskrift tok flere uker eller måneder å bygge. Slik fremskred 3D-utskrift FoU og produksjon..

Det bioniske visuelle systemet inkluderer et kamera som overfører radiosignaler til en mikrobrikke plassert på baksiden av øyet. Disse signalene konverteres til elektriske impulser som stimulerer celler i netthinnen og synsnerven. Deretter overføres de til de visuelle sonene i hjernebarken og konverteres til et bilde som pasienten ser.

9. Dobelle Eye

Lignende i funksjon som Harvard / MIT-enheten (6), bortsett fra en stimulerende mikrokrets som er implantert direkte i hjernen i den primære visuelle cortex, og ikke på netthinnen. De første inntrykkene av implantatet var gode. Fortsatt i utviklingsstadiet, etter Dobels død, ble det besluttet å gjøre dette prosjektet fra en kommersiell til et statlig finansiert prosjekt..

Dobelle Eye skjematisk

10. Intrakortikal visuell protese

Illinois Institute of Technology sitt nevrale proteselaboratorium i Chicago utvikler en visuell protese ved bruk av intrakortikale elektroder. I prinsippet, i likhet med Dobel-systemet, kan bruk av intrakortikale elektroder betydelig øke den romlige oppløsningen i stimuleringssignaler (flere elektroder per enhetsareal). I tillegg er et trådløst telemetrisystem under utvikling for å eliminere behovet for transkraniale (intrakranielle) ledninger. Elektroder belagt med en aktivert iridiumoksydfilm (AIROF) vil bli implantert i den visuelle cortex lokalisert i hjernens okkipitale flamme. Utendørsenheten vil fange bildet, behandle det og generere instruksjoner, som deretter blir overført til de implanterte modulene via en telemetri-kobling. Kretsen avkoder instruksjoner og stimulerer elektrodene, som igjen stimulerer den visuelle cortex. Gruppen utvikler sensorer for et eksternt bildefangst- og prosesseringssystem for å følge med spesialiserte implanterbare moduler innebygd i systemet. For tiden pågår dyreundersøkelser og menneskelige psykofysiske studier for å teste gjennomførbarheten av implantasjon hos frivillige..

Flis på en myntbakgrunn

Nå er alt i stadiet, om ikke primært, men en så sekundær utvikling at det ikke er snakk om masseutnyttelse og løsning av alle problemer generelt. For få mennesker har blitt operert, og man kan ikke snakke om masseproduksjon. Den er foreløpig i utvikling..

De første verkene begynte for over 20 år siden. I 2000-2001 begynte noe å ordne seg på mus. Vi har nå oppnådd de første resultatene hos mennesker. Det vil si at dette er hastigheten.

Selv om det er noe alvorlig, kan det gå ytterligere tjue år. Vi er på et veldig, veldig tidlig stadium, hvor det er den første positive effekten - gjenkjennelse av konturer, lys og ikke for alle - så langt kan vi ikke forutsi hvem det vil hjelpe og hvem som ikke vil..
Antall kirurger involvert i disse eksperimentene.

Implementering av en protese er kun for reklameformål. Disse arbeidene skal gjøres av personer som har muligheten til å utføre 100-200 operasjoner per år innenfor en prosjektgruppe, slik at det vises en kritisk masse. Da vil det være en forståelse i hvilke tilfeller effekten kan forventes. Slike programmer bør subsidieres av budsjettet eller spesialiserte fond..

Selv om det fremdeles ikke er noen perfekt modell, må alle eksisterende forbedres, forskere mener at det elektroniske øyet i fremtiden kan erstatte funksjonen til netthinneceller og hjelpe mennesker med å få selv den minste evne til å se med sykdommer som retinitis pigmentosa, makulær degenerasjon, senil blindhet og glaukom..

Hvis du har dine egne ideer, hvordan ellers er det mulig med hjelp av teknologi å gjenopprette synet til mennesker (om enn på vanskelige måter) - vi foreslår at du diskuterer dem nedenfor.

Og historien om bioniske kontaktlinser, potensialet for redigering av genom, hvordan du kan høre farger gjennom noe implantert i hjernen - i de følgende innleggene.

Bare registrerte brukere kan delta i undersøkelsen. Kom inn er du snill.

Det Er Viktig Å Vite Om Glaukom